9 noiembrie 2017

Castelul Bran


Daca inca nu v-ati dat seama, va spun eu ca ma pasioneaza castelele, palatele, cetatile, vechiturile, ruinele si cam tot ce tine de trecut. Asa ca fiind intr-o zona bogata in asemenea castele le-am luat la rand, cate unul pe zi. Acum i-a venit randul Castelului Bran, pe care de mult doream sa il vizitez. 
Castelul este exceptional, a meritat sa-i dedicam o dupa-amiaza intreaga, si din fericire nu a fost distrus in epoca comunista cum s-a intamplat cu atatea altele. Este adevarat ca nu s-a pastrat nimic din mobilierul existent pana atunci in castel, dar cand a fost deschis publicului a fost remobilat cu piese de o reala valoare care recreeaza interioare de secol XVIII-XIX.
Pretul unui bilet de intrare este de 35 lei. Exista si reduceri si gratuitati, sunt mentionate pe site-ul castelului. Nu exista ghid, odata intrat in castel esti liber sa cutreieri peste tot si sa stai cat vrei, in fiecare incapere gasesti explicatii detaliate despre vechimea si provenienta mobilierului si obiectelor de decor. 



Fereasta aceasta iti lasa impresia ca in spatele ei se ascund domnite sfioase care abia asteapta sosirea cavalerilor pentru a-si arata chipul frumos intre arcadele umbrite :) 







Un coridor secret care face legatura intre etaje, ascuns (cum altfel?) intr0n dulap.












3 comentarii:

  1. E fain pe la castele!
    Mie cel mai mult si mai mult mi-a placut ce se vede un poza de dupa culoarul secret: camera micuta din camera mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e foarte frumos. Ce mi-ar placea sa ajung si la castelele din Franta!

      Ștergere
  2. Sunt foarte frumoase castelele din Franta si sunt multe ,pe unde nici nu te astepti. Si nu-i departe Franta :)
    Dar , pe undeva, eu le prefer pe cele pe care le-am vazut in Germania , cumva mi se par mai pline de viata, se vede ca acolo au locuit oameni, un fel de Bran pe undeva.

    RăspundețiȘtergere