26 mai 2013

Kusudama Venus

In sfarsit am incercat si modelul acesta! Am facut mai multe globuri, dar oricat m-am straduit nu am reusit sa le cos suficient de bine, asa ca se vad mici diferente, cate un modul iese putin in afara. Toti cei care le-au vazut spun ca sunt frumoase, dar cum eu am o gena de chinez batran nu sunt foarte multumita. Ma gandesc sa le lipesc pe urmatoarele, dar oare nu vor fi prea inghesuite in felul acesta? Nu cred ca se mai pastreaza ceva din supletea modelului, ma tem ca ii dispare farmecul. 





Pentru globurile din a doua fotografie, am reciclat niste pliante, are mult mai multa consistenta decat cel din hartie de xerox. Si mi-au ajuns 36 de module, fiind hartia mai groasa. Globul de sus are tot 36 de module, dar a ramas loc si pentru suport, daca vroiam sa fie un glob complet mai aveam nevoie de vreo 3 module. 

19 mai 2013

Bounty bars

Zilele astea m-au chinuit talentele culinare, si am incercat o prajitura care cuprinde doua din ingredientele mele favorite: cacao si cocos. Dupa ce am tot cautat inspiratie pe net, m-am oprit la Bounty bars, pentru ca imi place si ciocolata Bounty. Eu am o tava mai marisoara, 20x32 cm, si imi plac prajiturile inaltute, asa ca am marit cantitatile pentru ca nu am gasit decat retete pentru tavi mici. 

Blat: 
200 g unt, 100 g zahar, 3 oua, 500 g faina, 4 lg cacao, 1 lingurita praf de copt, lapte 

Crema: 
500 ml lapte, 5 linguri amidon, 100 g unt, 100 g zahar, 100 gr cocos, zahar vanilat

Preparare: 
Am frecat ouale cu zaharul, am adaugat untul si am mai frecat putin, apoi am adaugat cacaoa, faina, praful de copt si lapte cat a avut nevoie aluatul (nu l-am masurat, dar au fost cam 150 ml). Am copt blatul si l-am lasat la racit. Intre timp am pregatit crema: am pus laptele cu zaharul pe foc  mic si cand s-a incalzit am adaugat amidonul desfacut in putin lapte rece. Am amestecat in continuare sa nu se prinda de fund, pana s-a ingrosat. Am luat crema de pe foc si am adaugat imediat cocosul si vanilia. Dupa ce s-a mai racit am amestecat si untul, apoi am intins crema calduta peste blat. Ar mai fi trebuit sa ii pun si o glazura de ciocolata, dar am zis ca pentru prima incercare merge si fara. 

Si asa arata: 
Accesaţi lista dvs. de bloguri



Gauricile din blat au aparut pentru ca nu am amestecat bine untul si au ramas bucatele care s-au topit la copt, dar a fost gustoasa si asa! 

13 mai 2013

Suport pentru incarcarea telefonului

Cand am reusit in sfarsit sa termin un flacon cu crema de corp (nu de alta dar pe toate le iau maaari sa tina cat mai mult ca ma dispera mersul la cumparaturi), l-am decupat repede sa fac un suport pentru pus telefonul la incarcat. De mult filasem pe net tot felul de modele de suporturi, dar nu aveam nici un flacon gol. Si pentru ca era in intregime alb, l-am decorat cu o pisicuta pictata cu aerograful. 



Acuma, pictura cu aerograful este de fapt opera sotului meu, doar ideea imi apartine, si se pare ca devine un motiv care se repeta. Vara trecuta mi-a decorat o caserola din polistiren cu aceeasi pisicuta, care a devenit un ghiveci pentru flori. 

4 mai 2013

Din nou flori...

... de data asta naturale. Am fost la parintii mei, care au o gradina minunata, si m-am simtit in alta lume. Intr-un colt de paradis. Mi-am reincarcat bateriile si am reusit sa scap de oboseala care ma bantuia de foarte mult timp, parca am absorbit energia de la culorile si parfumul care domina gradina. Daca le-as fi putut aduce cu mine... Dar le-am lasat la locul lor, sa traiasca atata cat le este dat, nu mi-a placut niciodata sa rup florile ca sa le pun in vaze, din acel moment sunt moarte si ma intristeaza.

 lalele

maci

 clopotei (caldaruse)

 un colt mai salbatic cu nu-ma-uita

 bolta de glicina cu un miros ametitor