19 mai 2024

Cercei din sarma de cupru

 Provocarea Mihaelei de a transforma creativ sarma m-a dus catre motivul pentru care am (re)inceput sa imi ocup timpul cu handmade: cerceii. Nu de alta dar am o obsesie pentru ei. Pentru cine se intreaba de ce folosesc cuvantul handmade si nu romanescul lucru de mana, este foarte simplu: este mai cuprinzator. Lucru de mana pe mine una ma duce cu gandul la tricotat, crosetat, croitorie, si cam atat. 


Din sarmele recuperate de la bobine, care sunt foarte multe, as putea lucra luni bune numai cu ele, am incropit cu stangacie o pereche de cercei, un model antic. Asa ceva purtau femeile din epoca bronzului. Sarmele sunt dintr-un cupru emailat deschis la culoare, aproape galbui, pietrele nu ma intrebati ca nu stiu, iar tortitele, desi nu pare, sunt cuprate. Abia dupa ce am incarcat fotografia aici am vazut ca este neclara, dar este noapte deja si am facut fotografia in photobox, am demontat-o, am pus-o in punga si la loc pe raft, asa ca mi se pare un efort imens sa o iau de la capat. 

16 mai 2024

Reflexii in oglinda - felicitare cu sârmă

 Mi-a luat foarte mult timp până m-am hotărât ce felicitare să fac folosind sârma. Aveam începute și abandonate crenguța din dreapta, a vrut să fie cercel dar nu prea arăta grozav, și floarea din stânga, care trebuia să fie petala unei flori, începută cu mare elan nici nu mai știu de câți ani. Mulți. A fost prima și ultima petală, abandonată într-o cutie, cu sârmă multicica lăsată în partea de jos, să pot forma tulpina. Dar până la urmă floarea nu a vrut să apară, ambele proiecte au stat abandonate o veșnicie, și ieri brusc s-a conturat o idee. Ideea mi-a venit mâncând dulciuri 🤣🤣🤣 se poate vedea mai jos ambalajul. 


Am format două frunze din capetele sârmei pe care era formată petala, am mai modelat o floare naivă dintr-o sârmă subțirică ce stătea și ea de mult pe birou, le-am lipit pe toate pe cartonul felicitării, am colorat cu markerele cu pensulă și am decupat un soare din ambalajul dulciurilor, pentru că era auriu și lucios. Numai bun pentru lumini prinse-n tablou, dar și pentru reflexii în oglindă.


Vedeți mai jos și ambalajul care m-a inspirat 







15 mai 2024

Miercurea fără cuvinte - blocul împădurit

 


Miercurea fără cuvinte este gazduita de Carmen

Fotografie din arhiva personală.

14 mai 2024

Felicitări primite

 Vineri au ajuns la mine, impreuna, felicitarea Suzanei si vederea de la Danuta. Cum vederea Danutei a ajuns foarte tarziu fata de ziua expedierii, am banuiala ca s-au intalnit undeva pe la posta si au stat la taclale, si abia dupa cateva zile s-au hotarat sa vina la mine. 

Ati observat cat de bine se potriveste gama de culori a celor doua felicitari? Sunt vesele si optimiste, cea de la Suzana vorbeste despre primavara, cea de la Danuta intra de-a dreptul in vara. 



13 mai 2024

Surpriza de la Rux

 Rux mi-a făcut o surpriză minunată care a ajuns la mine vinerea înainte de Paști. A îmbinat cadouri pentru trei ocazii, primăvara (felicitarea minunată cu șnuruleț) , Paștele (felicitarea cu coșuleț și toate acele amigurumi care de care mai frumoase, oul, găinușa și puiul, iepurașul - acesta din urmă poate fi și iepurele de Martie al lui Alice - cei doi iepurași din sârmă plușată, și chiar și oita pentru apăsat bulele se încadrează în temă) și de ziua mea, care urmează, o felicitare cu hortensie albastra la care am admirat cu deosebire partea de sus cusută, o carte de colorat pentru adulți delicioasă, cu pisicuțe și un set de creioane colorate foarte frumos colorate. O mențiune aparte pentru inimioara, punguțele și paharul origami lucrate cu atenție din hârtii frumos colorate. Și last but not least scrisorile, scrise din suflet cu o cerneală mov foarte frumoasă, și cu un stilou care scrie ca penițele vechi.




11 mai 2024

Pandantiv din sârmă de cupru Pomul vieții

 Pentru transformările creative ale lunii mai, tema "la indigo" am ales să reproduc pomul vieții cca pandantiv. Copăcei am mai făcut cu ani în urmă, și chiar dacă mă tenta unul cu năsturași am vrut să încerc și un pandantiv.


Toată sârma mea de cupru este recuperată din bobine in principal, din cabluri și unele mai groase sunt din spirele din spatele frigiderelor. Nu de la frigiderul meu, nu a fost cazul 🤣. O parte din sârmă este emailată și nu oxidează, așa că este numai bună pentru bijuterii. 
Cercul acela mare a fost cam dificil de făcut, dar am reușit până la urmă. Mărgeluțele au fost cumpărate acum câțiva ani în alt scop, care s-a pierdut pe drum așa că am folosit acum jumătate din ele. 
Am montat pandantivul pe un lanț care din păcate este doar cuprat, dar asta aveam la îndemână. 



10 mai 2024

Scaloppine cu sos mascarpone

 Reflexiile in oglindă de astăzi sunt gurmande, este un fel de mâncare relativ simplu dar care ne place foarte mult. Este unul dintre puținele feluri în care chiar îmi place carnea. 


O bucată de antricot de porc feliată subțire și bătută și asezonată ca pentru șnițele se prăjește într-un amestec de ulei de măsline și unt. In grăsimea rămasă, cu resturile de la prăjit, se toarnă o cutie de mascarpone și o conservă de concentrat dublu de roșii, eu folosesc de la Lidl pentru că îmi este cel mai la îndemână. Se amestecă, se pune sare după gust și se dă în clocot pe foc mic. Se pun în sos feliile de carne și se mai țin pe foc 2-3 minute. 

Se poate servi cu diverse garnituri, dar eu am ales cartofi prăjiți tăiați rondele, stil chips. Fotografia nu este prea grozavă, dar este o mâncare ce are mare succes la noi. Data viitoare am promis că fac porție dublă de sos, pentru că acoperă bine carnea in această cantitate, dar nu rămâne suficient cât să mai punem și în farfurie. 

8 mai 2024

Miercurea fără cuvinte - 25 de ani

 



Miercurea fără cuvinte este gazduita de Carmen

Fotografii din arhiva personală 

7 mai 2024

Coroniță de Paști

 Pentru tema simboluri pascale a provocărilor verzi am decorat o coroniță. Aveam două coronițe din nuielușe și cârcei de vie, cel puțin așa mi se pare, cumpărate de mulți ani dintr-un sh, și una dintre ele a reușit în sfârșit să fie decorată. 


Am lipit pe ea niște oușoare din polistiren, câteva pene și o floare yoyo care rămăsese desperecheată, iar în rest am folosit din materialele rămase din iarnă, din cele trimise de Mihaela. Și anume, o floare din coji de fistic cu o mărgea din șiragul roșu, care culmea se potrivește perfect cu perluta cusută pe floarea de mătase, două fire de hârtie colorată din care am improvizat ghirlande, și cât mai aveam din ața verde a mers perfect ca agățătoare, pusă în două. 


Ocean a studiat-o, a gasit-o ciudată, prea mică pentru mine, prea mare pentru ea, și s-a întins pe jos să o studieze în întregime.



2 mai 2024

Bentiță cu flori din matase și flori din grădină

 Ocean va prezinta astazi o bentita decorata cu flori. Chiar daca in lumina inserarii par cam de aceeasi culoare, cea din stanga este un roz - corai iar cea din dreapta portocalie. Portocalie ca macul care urmeaza sa se deschida in gradina, dar inca este doar boboc. Tema flori de Florii a Provocarilor Verzi este onorata si cu aceste floricele de matase, dar si cu florile din gradina mea, care devin tot mai multe. 


Mai jos se vede mai bine bentita 


Iar mai jos incepe festivalul florilor (si nu numai) fotografiate ieri, in 1 Mai, pentru ca mai este luna florilor. Primii sunt trandafirii de dulceata, care au inflorit in solar. Stiu ca este ciudat, dar cum noi nici nu stam acolo, nici nu mergem zilnic, si cand mergem lucram in principal la casa si ne ramane putin timp pentru gradina, avem in solar trandafiri, un fir de vie si un smochin. Pe langa ei avem capsuni, anul acesta putini pentru ca avem printre ei o buruiana de care nu reusim sa scapam, salata, ceapa verde si usturoi verde, dar in cantitati mici, cat consumam noi. Am plantat deja cateva fire de ardei si urmeaza cateva de rosii, doar pentru mancare.



In gradina, un singur mac din cei trei plantati anul trecut infloreste. Bine macar ca au supravietuit toti trei, anul trecut a fost extrem de secetoasa vara si nu am fost sigura ca se prind. 


Mai avem aici un fir de hrean care infloreste, nu se vede clar pentru ca batea vantul tare


Si un fir de rapita, am fotografiat-o si am smuls-o pentru ca de planta asta ma leaga niste amintiri foarte neplacute. Poate o sa povestesc odata.


Un pui de pin pe care il aveam in gradina parintilor, l-am dus la noi de doi ani si nu pare sa ii mearga foarte bine, dar macar supravietuieste. Sper sa isi si revina, are mugurasi. 


Un piersic mititel, l-am plantat anul trecut, are doar o jumatate de metru si o multime de piersicute. 


Ultimele lalele


Caldaruse plantate anul trecut, pentru prima data inflorite. Mai demult le ziceam clopotei. 


Caisul, oricat m-am straduit sa fac o fotografie clara era leganat de vant, sunt pe el sapte caise. Sigur nu raman toate, dar macar le gustam. Pentru el mi-a fost cel mai frica in cele trei nopti cu zero grade, dae el a scapat, in schimb am pierdut aproape toate ciresele. 


Prima capsunica din solar. A fost foarte buna, chiar daca am impartit-o cu o furnica 😂


Salata si un usturoi verde in solar. Este si loboda, dintr-un motiv care nu tine de mine, iar in partea de jos se vede buruiana care ne-a sufocat capsunii. Creste mai repede decat reusim noi sa o smulgem. 


Smochinul se descurca binisor. 


Via are deja o gramada de ciorchini. 


Si daca nu ati vazut in celelalte fotografii reflexii in oglinda, sigur o sa le vedeti mai jos. Soarele cobora inspre apus si lumina de jos in sus avionul si dara lasata de el, care se vedeau stralucind argintii. 




27 aprilie 2024

Mini-cosulet iepuraș

 Am ajuns și la ultima temă a transformărilor creative din aprilie, "fii creativ". După îndelungi deliberări 😀 am făcut un coșuleț - iepuraș dintr-un cofraj de ouă, mai exact din locașul unui singur ou. Adică unul sus și unul jos, prinse între ele cu bandă adezivă. Despre culoare, ce sa zic? Adevărul este că trebuie să termin tubul de vopsea mov înainte să devină inutilizabilă, dar la fel de adevărat este că de acum toți iepurașii sunt Posey 🤣🤣🤣. 



Pe moment nu am găsit ceva suficient de mic să pot umple iepurașul, așa că nu are conținut.

25 aprilie 2024

Întoarcerea lui Ocean

Ocean nu ne-a lasat balta (in locul ei cred ca acolo ramaneam) si s-a intors acasa. Nici nu a despachetat bagajele ca s-a grabit sa faca o sedinta foto, sa acorde un interviu si sa se admire putin in oglinda ca sa pot participa la Reflexii in oglinda , rubrica gazduita de Carmen. Nu de alta, dar Ocean este o papusica draguta si tot timpul dispusa sa ajute. 


Si intre doua oglindiri am observat ca a venit cu o achizitie noua, o palarie asortata cu rochita. Nu este chiar o palarie clasica, este doar borul, dupa cum am tot vazut ca a lucrat Rux. Inelele de plastic de la dopuri nu le colectionam, dar acum am inceput sa le adun 😀. 






Ocean ar mai fi stat la povesti dar a ajuns tarziu si eu nu mai pot sa stau, asa ca deocamdata am inscris-o la ultima tema a provocarii Sapte dintr-o lovitura si ne-am spus noapte buna. 


24 aprilie 2024

Miercurea fără cuvinte - orhideea roz pudrat

 


Miercurea fără cuvinte este gazduita de Carmen

Fotografii din arhiva personală 

23 aprilie 2024

Felicitare cusuta cu palmieri

 Ocean ne-a promis ca ne trimite o felicitare si s-a tinut de cuvant. Din tarile alea calde si insulare si minunate prin care a fost ne-a trimis o felicitare cu un peisaj local: soare, mare, palmieri, o barcuta... Am primit-o cu mare drag si mi-am imaginat ca sunt si eu acolo, ca a trecut valul acesta prelungit de frig si ploi care sta deasupra noastra de o saptamana si jumatate. 




Cum in fotografie vad mai bine defectele decat pe obiectul real, am identificat cateva impunsaturi gresite. Oricum, am mai invatat cate ceva si urmatoarea o sa fie mai usor de facut! Am cusut liber pentru ca am folosit o imagine de pe internet dar nu am avut un tutorial, asa ca am facut impunsaturile cum am crezut eu de cuviinta. 

Postarea participa la penultima tema "Sapte dintr-o lovitura" a provocarilor verzi. Sper sa reusesc sa vin la timp si cu ultima tema, odata cu intoarcerea acasa a lui Ocean. 

22 aprilie 2024

Felicitarea călătoare

 Deja sunt două săptămâni de când a ajuns la mine (călătorind alte două săptămâni deși trebuia să fie adusă priotar de poștă) felicitarea călătoare de la Mihaela. Și alături de ea mici cadouri care mi-au înveselit ziua. Nu-i așa că floarea are o nuanță superbă de albastru? 


Felicitarea a fost cu adevărat o revelație, și faptul că am ținut pentru prima dată în mână o felicitare cusută (in afara celei făcute de mine) m-a făcut să înțeleg unele dintre greșelile pe care le-am făcut. In primul rând ața mult prea groasă 😀. Iar mărțișoarele sunt așa de frumoase și oarecum romantice, bune de purtat și ca broșă, și că brățară. 

21 aprilie 2024

Cosulet din cofraj de oua

 Am raspuns si de aceasta data provocarii Mihaelei de a crea un cosulet pentru oua din cartonul - ambalaj de la oua. Am avut un cofraj mititel, doar de 4 oua, si abia dupa ce am rupt capacul am vazut ca partea de jos este de fapt rupta dintr-un carton mare, de 10 oua. Problema fiind deja rezolvata, l-am vopsit ca nu avea rost sa mai rup eu altul. 


Am ales vopsea mov, pentru ca am un tub de acrilic mov inchis care se pregateste sa dea ortul popii :)))) dar oricum imi place movul. Peste mov am dat cu sclipici auriu si marginile le-am conturat cu nuanta cuprului. Elementul din mijloc caruia i-am taiat varful mi-a dat ideea sa fixez acolo manerul cosuletului, maner pe care l-am improvizat din doua sarme plusate impletite, din cele ramase din iarna de la Mihaela. In partea de jos, care nu se vede, l-am trecut printr-un disc de carton gaurit si l-am fixat cu ajutorul lui. 



Pentru ca nu mai am la indemana nici un ou decorat, am pus in cosulet cateva oua de rata golite de continut care asteapta sa fie decorate (sa vedem daca si reusesc sa fac ceva in timpul scurt care a mai ramas). Florile sunt din gradina noastra si au un miros superb! Trandafirul a inflorit in solar (da, am si trandafiri in solar).