Nu ma pot abtine sa nu pun intrebarea asta. E prima data cand cumpar linte rosie, am mai gatit din cand in cand linte verde dar nu ne-a dat pe spate pe nici unul, preferam fasolea.
Pentru ca am tot auzit ca
lintea rosie ar fi preferabila celei verzi din n motive
am zis ca nu mor daca incerc. Am luat o punga de linte rosie Orlando
si m-am dus cu ea acasa :) unde cu mare entuziasm am pus-o la
inmuiat. Am fiert-o cu un entuziasm atat de mare ca am uitat de ea o
jumatate de ora, ceea ce a produs mai degraba un terci de linte, dar
nu-i bai, gustul conteaza. Mare mi-a fost mirarea insa cand am vazut
ca aveam in oala linte verde, nu verzuie, nu galbuie, verde exact ca
aia verde si de cateva ori mai ieftina. Am zis ca nu stresez pe
nimeni cu intrebarile, am cautat pe net, unde am gasit ceea ce si
banuiam: ca lintea rosie devine galbena la fiert. Adica nici fasolea
nici mazarea coapta nu se inverzesc la fiert, raman galbui, mi se
parea de bun simt sa se intample la fel si cu lintea. Arata ca si cum
s-ar fi dizolvat vopseaua de pe ea.
Asa
ca am scris aici si astept opinia celor care au mai gatit cu linte
rosie: vi s-a facut verde?
Din
pacate la acest articol nu am fotografii, ca din una in alta am
mancat-o cu lingurita pe toata :) dar credeti-ma pe cuvant ca parea
ca am guacamole in farfurie.
RăspundețiȘtergereMie nu mi se face verde. Nu m-a socat pînă acum transformarea de culoare, deci nu mi-am pus problema ta. Oare are ceva legătura cu culorile complementare?
Asta roșie se face terci, de aia nici nu trebuie înmuiată nici fiartă mult. La noi nu cred ca e mai scumpă decit cealaltă si n-am auzit sa fie mai sănătoasă. Cum francezii produc linte, aici cea mai scumpă si buna e cea verde din Puy. Mie una nici nu-mi place gustul celei roșii, mi se pare mai fada si o cumpăr doar ca sa prepar un singur fel de mîncare ( cu cocos si curry), altfel gătesc doar din cea verde sau neagra( beluga, care devine si ea maronie de fapt).
O transformare de culoare bizara am avut la niste ravioli care au devenit portocalii in urma fierberii ( aluatul, nu umplutura). Si le-am aruncat :)
Inclin sa cred ca nu era rosie de la natura, nici la gust nu am simtit nici o diferenta. O sa mai iau de la alta firma si o sa incerc cu cocos si curry, suna bine.
ȘtergereNu imi amintesc sa se fi schimbat pana acum culoarea la ceva gatit, nu in afara standardelor.
Am pierdut un comentariu (acum cateva zile) si ziceam ca la 15 min de fiert e rozalinda (nu la fel de roz ca in punga).
RăspundețiȘtergereIn rest, mi se pare mai fada asta roz (chiar, de ce ii zice rosie?? ) decat cea verzulie, dar fierbe mai repede aia roz.
Acuma m-ati comvins ca nu e colorata de la natura, chiar nu am simtit nici o diferenta la gust :(
ȘtergerePai nu vad de ce s-ar apuca cineva sa o coloreze?! Ai incercat sa zdrobesti boabele sa vezi cum e inauntru?
RăspundețiȘtergereMie ce mi se pare bizar la cea roz e ca atunci cand o clatesc inainte de a o pune la fiert face multa spuma. Am dedus eu ca o fi avind multe saponine.
Poate pentru ca la noi costa dublu? Si mie mi-a facut multa spuma dar s-a colorat apa si la clatit.
ȘtergereAtunci sigur nu-i in regula, ca la mine apa nu se colorează.
RăspundețiȘtergere