18 mai 2014

Geanta crosetata

In sfarsit am terminat prima mea gentuta crosetata! A fost o adevarata provocare pentru ca ma plictisesc repede daca lucrez ceva mai maricel si risc sa abandonez cu lunile lucrul inceput si sa-l termin dupa ce il regasesc prin dulap si mi se face rusine de mine. Si da, o geanta e ceva mai maricel! Adica mai mult decat o brosa :). 


Va explic mai jos modelul, pentru ca eu nu prea am gasit modele care sa ma incante in cautarile pe net (si pe care sa nu se ceara bani). De aia nu am nici schema, ca am lucrat-o ochiometric, dar sper sa va descurcati cu explicatiile. 
Am folosit un fir destul de grosut, nu ma intrebati ce si cum ca este dintr-o vesta desirata, si o croseta nr. 2. Am lucrat 42 de ochiuri de lant, in capat am mai facut un ochi si am lucrat un rand de picioruse simple incepand din al doilea ochi de lant, deci tot cu 42 de ochiuri am ramas. Am lucrat in continuare picioruse simple intorcandu-ma pe rand la capat, pana am avut 4 randuri. In acel moment am inceput sa lucrez circular sa se formeze fundul gentii. M-am folosit de imaginea de mai jos ca sa cresc numarul de ochiuri la capete 


Cand mi s-a parut ca fundul este suficient de mare, am inceput sa lucrez modelul. Am lasat primul ochi liber si am lucrat in al doilea ochi 3 picioruse simple. Am sarit iar peste un ochi si am lucrat un piciorus orb in urmatorul, apoi din nou am sarit un ochi si am lucrat in urmatorul 3 picioruse simple, am sarit peste un ochi si am lucrat un piciorus orb in urmatorul ochi. Si tot asa, asta este tot modelul. Ca sa vina modelul bine, nr. de ochiuri trebuie sa fie multiplu de 5. Si daca explicatia este obscura, poate urmariti mai bine modelul in fotografiile de mai jos: 


Cand am considerat ca este suficient de inalta am lucrat din nou un rand de picioruse simple, apoi unul de picioruse triple (am luat ata de 2 ori pe ac si apoi am lucrat ochiul), ca se se formeze niste bride prin care sa pot trece o panglica. Apoi inca 3 randuri de picioruse simple, sa arate bine bordura. 
Am croit si am cusut apoi manual captuseala, am lucrat o bareta, am atasat-o la geanta, si am introdus o panglica prin bridele din partea de sus.  


Si gata, e buna de purtat! 2 comentarii:

  1. waw...Este adorabilaaaaa...Si panglica este un detaliu minunat...Sa sti ca imi faci si mie pofta de crosetat o asemenea geanta acum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa o vad si la tine, eu am purtat-o toata saptamana si a avut mare succes.

      Ștergere