9 august 2014

Dispaly pentru bratari

Voi cum pastrati bratarile? Eu le tineam intr-o cutie de bijuterii mai mare, dar se incurcau intre ele tot timpul, bineinteles cel mai tare atunci cand eram mai grabita. Zilele trecute am vazut o idee pe net, si cum astazi am avut timp am pus-o repede in aplicare. 



Evident, pe mine cel mai tare m-a incantat pentru ca este vorba despre reciclare, nu trebuie cumparat nimic, sigur ai prin casa ceva ce poti folosi :)
Ai nevoie doar de un tub mai grosut, eu am folosit unul ramas de la servetelele de bucatarie, si de o bucata de material mai ochios, catifeaua negra ar fi ideala. Pentru ca neagra nu aveam, am pus mana pe o fustita de catifea kaki ramasa de cand aveam mult mai putini ani si ceva mai putine kilograme :). 




Masori tubul de carton pe latime, calculezi si un cm pentru rezerva cusaturii, apoi masori lungimea. Aici trebuie sa adaugi diametrul cercului plus un centimetru, pentru ca si capatul va fi acoperit cu catifea. Sper ca nu ma exprim prea obscur. 
Dupa ce am vazut fotografia am pus mana pe fierul de calcat si am calcat-o frumos, asa ca acum arata bine...
Acum iei frumos un ac si-o ata, cosi dreptunghiul pe latura mai lunga si descalci cusatura cu fierul de calcat. 


Intorci pe fata materialul si introduci tubul in interior. 


Pasul urmator nu este obligatoriu, dar pentru ca tubul era destul de subtire am vrut sa-l rigidizez si am introdus in el un sul din cataloage de supermarket. Devine si mai greu si asa are mai multa stabilitate. 


Apoi indoi in interior 5mm capetele si le insailezi. Tragi bine de ata sa se inchida cercul. 


Si in mare e gata. Poate sa ramana asa sau poti decora capetele cum doresti. Eu le-am cusut cate o floricica yo-yo. 


2 comentarii:

  1. Multumim pentru idee si instructiuni.Adevarul este ca este un mod deosebit de practic pentru a tine bratarile in ordine..gata oricand de a o alege pe cea potrivita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai simplu cand le vezi pe toate, altfel eu am tendinta de a purta mereu aceleasi bijuterii, pe care le las deasupra.

      Ștergere