26 octombrie 2024

Tablou cu cerb

 Tema aleasa de Rux pentru aceasta saptamana a provocarilor verzi este superba, cerbul, numit la noi "regele padurii", fiind un personaj incarcat cu foarte mult simbolism. Din pacate momentan imi lipseste timpul pentru un articol mai amplu, asa cum ar merita cerbul. Poate cu alta ocazie. 

Acum doar va arat intalnirea dintre Ilincuta, Ocean si profesorul cerb. Tabloul a fost realizat prin pictare cu acrilic (poate mai corect ar fi sa zic vopsire) folosind un sablon. As vrea eu sa am asa talent la desen, adica sa reusesc linii ferme, dar departe de mine. Suportul este un lemn vechi, taiat dintr-un gard (dupa ce a renuntat proprietarul la el, evident 🤣🤣🤣). 

Va las un link catre Colindul cerbului interpretat de MA RA MU. Mie imi plac foarte mult interpretarile lor, le simt apropiate de felul in care cantau oamenii cu mii de ani in urma. Fara artificiile moderne. Daca inchizi ochii te poti simti intr-o seara rece de iarna, langa foc, intr-un grup de oameni care spun povesti, canta, simt magia curgand in jurul lor, se simt una cu pamantul si formele de viata care ii inconjoara. 



6 comentarii:

  1. Ce superba interpretare! Prima data cand am auzit-o.
    Imi place bucata de lemn pictata. Nu stiu cum este in realitate, insa as impregna-o in crapaturile din spate cu adeziv pentru lemn, sa nu crape. Banuiesc ca sunt si acolo.
    O saptamana frumoasa sa ai!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți place și ție!
      Spatele a fost impregnat cu ceva, nu este crăpat, așa a fost gardul. Dar mi s-au părut mai interesantă partea asocu patina timpului.

      Ștergere
  2. Imi place interpretarea colindului! (nu știam de acești artiști) Mulțumesc!
    Îmi place și cerbul tau alb! Un adevărat cerb magic. După ce am văzut cerbul și am ascultat colindul (și citind ultimul paragraf scris de tine) a fost ușor să conturez in minte o poveste cu două copile, iarna, într-o colibă la munte, asteptandu-si părinții are au plecat după provizii, privind prin ochiul de geam înghețat și văzând alura unui cerb alb conturandu-se printre fulgii de nea... 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai descris o imagine superbă! Și mă bucur că am putut să îți fac cunoscută această formație.

      Ștergere
  3. Vai.. deci nu se poate... stai, sa nu uit. Ma uit la clip.. si ma uit siascult si ma gandesc .. mai, dar ce seamana cu baietii astia doi din fata cu Co si Pavel :))). Ah.. dar stai putin. ca ei is. :))))).
    Trebuie sa ii arat acum si lui Ralu...
    Si da e super frumos colindul si interpretarea si tot (ascultam Ciocarlia interpretata de Phoenix si cand am pornit colindul parca am continuat cumva drumul deschis de prima piesa.. superb). (nu stiu de ce nu mi-am dat seama de data trecuta de cand mi-ai zis de ei... :))) de Ma Ra Mu).

    Revenind la cerbul tau... e MAGNIFIC!! Pur si simplu de poveste. Nu pot sa mai zic nimic, ca deja am senzatia ca stric farmecul. Stiu ca vreau si eu unul.. gata (am fost cat pe ce sa mazgalesc ceva pe lemn, doar ca, ce sa vezi.. am niste feliute mult prea mici.. ghinion, sau poate noroc..ca ce ar fi iesit...ahaha).
    Pupici cu drag !!!
    ps: cand se va ivi ocazia abia astept sa ne povestesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu îi știam dinainte dar când i-am ascultat prima dată m-am înfiorat.
      Cerbul meu... cu următoarea ocazie îți trimit și ție o bucată de gard 🤣. M-am gândit și eu inițial la o feliuță mică, de agățat în brad.

      Ștergere