14 ianuarie 2024

Jurnal de bord

 Tema asta de la provocările verzi pot să zic că m-a încântat. Am încă din copilărie o pasiune pentru cărțile de călătorie și explorări. Pe primul loc, la egalitate, sunt cele despre explorările maritime și polare. Nu întrebați ce au in comun, au doar corăbiile și cam atât. Și pot fi și ficțiune, ca "Toate panzele sus". Așa că atunci când am auzit despre jurnalul de bord, eu m-am gândit la jurnalul unei corăbii care explorează marile. Neapărat cu pânze. Știu că nu exact la asta s-a gândit Rux când a propus tema, dar eu așa am luat-o. Așa că...

aveți aici jurnalul. Și pe noua mesageră, îmbrăcată cu o rochie 👗 mult prea mare pentru ea primita de la Rux, dar încă nu are hăinuțe proprii. Păpușica este o Ocean, am aflat cu ajutorul lui Rux (cum altfel), iar numele i se potrivește perfect așa că nu o botez altfel. Ocean va porni în explorarea mărilor! Este tare micuță dar are articulații, din păcate articulația din talie a fost forțată și se cam învârte singură, nu știu cum să o repar. Am salvat-o din Oser acum câțiva ani, nici nu mai știu exact când, și până acum a stat într-o cutie. Acum a venit să se prezinte, să prezinte jurnalul meu, și mi-a șoptit că o să își facă și ea un jurnal pe măsura ei. 

Am ales sa transform o agenda mai veche din care am folosit cateva pagini. Nu-i bai ca sunt scrise, vor fi decorate in curand. Deocamdata am decorat doar exteriorul. Se vad mai jos cele doua coperti si cotorul. Pentru coperta din fata, piesa de rezitenta este o imagine cu un velier, pe care am decupat-o de pe o punga de cafea (am avut una singura) si am pastrat-o 30 de ani. De 30 de ani sta intr-un dosar si asteapta sa gasesc acel proiect in care sa se integreze perfect. Si acum  l-am gasit in sfarsit. In partea de jos am mai folosit doua servetele diferite si o bucatica dintr-o oferta turistica pentru Zakinthos primita acum  10 ani, cand inca ofereau asa ceva agentiile. Acum scapa cu un mail. Sus am pictat cat m-a lasat talentul (si lipsa de execitiu) marea si cerul, cu spuma si norii aferente. 


Pentru coperta din spate am folosit o hartie de impachetat in ton cu tema, care imi este si ea foarte draga. 


Am lacuit cele doua fete apoi am inconjurat imaginea rotunda cu un fir de rafie impletit, ramas nu mai stiu de la ce, si am lipit fasii de piele pe cotor si pe marginile opuse. Am decorat cotorul cat m-am priceput cu un marker auriu, nu se vede grozav pentru ca am prins cateva raze de soare cand am facut fotografiile si pielea este lucioasa. 


Mai jos se vad cateva dintre materialele folosite, nu mi-au venit de la inceput toate ideile, ca de obicei. Eu lucrez mult improvizand pe parcurs. Agenda este deja imbracata intr-o hartie alba fina, ca baza pentru servetel, abia in acest stadiu mi-am amintit ca ar fi cazul sa fac o fotografie cu materialele. 


Fiindca am folosit si hartie de ambalaj inscriu agenda si la transformarile creative ale lunii ianuarie, evident la tema semne de carte, coperti. 


9 comentarii:

  1. Wow!!
    Am avut senzatia ca e o arte din seria de Jules Verne! Pe cuvant. A iesit foarte frumos.
    Si este exact cum ar trebui sa fie un jurnal, cu semnificatii si cu amintiri (deja). Si de ce nu? Poate chiar vom calatori si pe mari... de ce nu? :)
    Ocean este minunata :D. UItandu-ma la ea in rochita realizez cat e de micuta. Dar are asa o fetisoara expresiva (o comoara :D).
    Acum ca ma gandesc bine.. care ca am si eu ceva chestii care probabil au 30 de ani... desi eu inca mai amsenzatia ca a fost ca ieri :)))))). Ma refer la mici decupaje... de prin reviste.
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, Jules Verne, sunt onorată. L-am descoperit în clasa a VI-a, aveam deja vreo 25 din cărțile lui în seria celebră cartonată și apăreau celelalte in ritm rapid. Tot anul am citit aproape numai cărțile lui, am fost cucerită de la prima carte. Dragoste la prima vedere, cum s-ar zice. Și îmi place și acum. Acum îl văd prea civilizat pentru lumea reală, dar tot îl admir enorm pentru talent, cultură și erudiție.
      Și eu am senzația că a fost ieri 🙆

      Ștergere
  2. Chiar ca ți sa potrivit perfect aceasta tema, ai realizat un jurnal superb, o lucrare profesionista. Hârtia de împachetat e minunată, pare o harta veche după care se naviga pe vremuri. Perfect asortata cu imaginile de pe prima coperta.
    Broșurile ca cele de la agențiile de turism oarecum se mai găsesc azi pe la centrele de informare ale turiștilor. Mai demult găseam și la muzee, dar în ultimul timp nu prea. Chiar îmi amintesc ca la muzeul satului vâlcean nu am găsit absolut niciuna, nici broșuri și nici vederi. Nu mai zic de magneți.
    Mereu zic ca voi face un jurnal cu biletele de la muzeele vizitate și mereu păstrez biletele pana ajung acasă la prima curățenie în geantă. Și atunci le arunc ca nu am timp sa fac jurnalul. Acum îmi pare rău că în al meu am ales să pun altceva, era momentul bun sa fac asa ceva. Dar poate găsesc timp sa mai fac unul. Mulțumesc pentru idee. Chiar m-ai inspirat mult la acest început de an.
    Felicitări pentru realizarea jurnalului tău. Spor și inspirație în continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă bucur că îți place jurnalul, eu sunt mândră de el dar na, eu l-am făcut 😀. Pliantul era cu prețuri de la hoteluri, nimic spectaculos, de-aia l-am tăiat. Altfel nu mă atingeam de el. Am observat și eu că în ultimii ani au scăzut până la dispariție materialele publicitare oferite gratuit, inclusiv micile calendare de buzunar.
    Biletele frumoase le-am păstrat, dar sunt răspândite în mai multe locuri și numai șansa mai face să dau peste ele. Cele banale doar cu prețul tipărit le-am aruncat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata mai mult decat minunat. Imi plac marinele, asa ca o astfel de coperta este perfecta pentru jurnalul de bord. Ai avut o hartie aparte, chiar spectaculoasa.
    Cine stie ce calatorii vei scrie acolo...
    Felicitari multe! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel puțin călătorii imaginare, imaginația nu poate fi împiedicată. Cu călătoriile fizice este mai greu deocamdată.

      Ștergere
  5. Uaaaau! E atat de frumos ce ai reusit incat ar fi banal ce-as reusi sa-ti scriu! 😊
    E un adevarat jurnal de bord! Atat de bine realizat! Ocean pare ca abia asteapta sa consemneze cate ceva. 😊
    Felicitari! 🌹

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumesc Diana! Să fiu sinceră, și eu abia aștept.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte reușită coperta ta! Nu am cuvinte! M-am îndrăgostit🤣(cum sună!) de imaginea cu corabia și era cât pe ce să întreb ce fel de cafea are această imagine pe pachet, dar apoi am văzut că aparține altor vremuri!
    Ai îmbinat foarte bine elementele și ai realizat o copertă superbă! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere