17 septembrie 2024

Întâlnirea cu gnomul de toamna

 In drum spre școală, cele două ștrengărițe s-au întâlnit cu un gnom de toamnă și imediat au solicitat o ședință foto. Altfel cum ar fi putut dovedi că această întâlnire chiar a avut loc? 

Gnomul cel bărbos le-a povestit cum a fost creat el, spre amuzamentul păpușilor. O să vă spun și vouă povestea, să vă amuzați și voi 🤣. 


La origini a fost o sticluță de la sosul de soia, are o formă simpatică și am pastrat-o. Din păcate forma s-a pierdut sub hainele lejere de toamnă. A primit gnomul hăinuțe potrivite, o robă in carouri, o pălărie din fetru roșie ca frunzele de toamnă sarutate de foc, un ditamai nasul dintr-un pom-pom galben, câteva ornamente din mărgele și o barbă lungă și stufoasă . Iar la palarie si-a agatat o brandusa de toamna. 




Toate bune și frumoase, își fac ei toți fotografii împreună, pozează gnomul pentru portret, și eu încep să scriu postarea. Noroc că mă iau cu altele și nu termin. Când se inserează și ajunge soțul meu acasă culege de pe canapea o bucățică de blană și râde: asta este o aluzie să îmi las barbă? Vaaaaaai gnomul meu nu avea barbă! Aveam o senzație că ceva lipsește, dar nu am realizat că lipsește podoaba esențială, barba. Așa că am lipit repede barba și am lăsat pe azi ședința foto, in speranța că am lumină mai bună.
Vreți să îl vedeți fără barbă? El se cam rușinează, dar vi-l arăt:


Ah, era să uit esențialul luată de poveste: gnomul a apărut special pentru parada transformarilor creative propuse de Mihaela. Altfel, puteam sa il cautam mult si bine, ar fi stat ascuns pe sub frunze sau prin scorburi. 

12 comentarii:

  1. Felicitări pentru gnomul realizat, nici nu m-am gândit că totul a pornit de la o sticla.
    O zi frumoasa.❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, putea fi orice sticla mica sau borcan ca s-a pierdut forma, dar na, am vrut sticluta aceea...

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc, este unul singur, cum ar veni... cu masca/fara masca!

      Ștergere
  3. Hahahahahaha vaaaai asa am patit eu cu Mirakuru.. il termin noaptea (era sambata spre duminica, Dodo dormea in pat -in camera noastra si eu trageam tare sa termin....).Si foarte fericita i-l prezintsi ma pregatesc sa fac poze... si ma uit la el.. si ma uit iar... nu era nici faptul ca din cauza ca era din sosete forma gandita de mine nu era cea rezultata era altceva... apoi in cele din urma m-am prins eu.... lipsea coada :))))))))))
    Arata si el cum arata gnomul tau fara barba. Doar ca eu nu cred ca am poze fara coada :)))).
    Insa, ca sa fiu pe subiect - gnomul ti-a iesit fantastic de dragut. Eu tot caut sticla/bec ceva pe care sa il transform :))). mai se ascund toate cele de mine... =)))))). Dar nici eu nu ma las :D
    Pupici

    ps: si ce tare ca poti inca depozita ce vrei tu in sticla hihihii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amuzante povestile astea, dar numai dupa ce se rezolva problema :))
      Incepusem sa scriu postarea, doar ca m-am luat cu altele si nu am terminat-o. Am sters imaginile pe moment, pe urma am incarcat iarasi una, am zis ca merita sa tin minte patania.
      De depozitat in sticla nu stiu ce sa zic, nu se vede si la mine out of sight out of mind.

      Ștergere
  4. Ce reusit eeeeeee! Wow ce dragalas! Felicitari pentru idee!
    Sa ai o toamna minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. E simpatic foc, mai ales între cele două ștrengărițe! 😍 Mândru foc!
    Fără barbă e... super hazliu! 😃 Cred că se simțea dezbrăcat!
    Felicitări! 🌹

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că îi era de-a dreptul frig fără barbă! Așa de lungă și stufoasă, cu siguranță ii ține de cald.

      Ștergere