31 octombrie 2024

Happy Halloween!

 Cele două păpuși, Ocean și Ilincuta, pregătesc in această seară o mică petrecere de Halloween. Și-au invitat toți profesorii și au făcut împreună o fotografie pentru transformările creative găzduite de Mihaela, secțiunea fii creativ. Aici participă profesorul Vulpe, evident. 🦊 Lipsește din imagine profesorul Cerb, este pe drum și va ajunge și el la petrecere. Fetele nu au costume speciale, spre regretul lor, dar au măști. 

Au fost invitați și Casper și cățelul Dovlecel, nici nu se putea altfel. Au adus și un dovleac să îl sculpteze,vau luat și coșulețul pentru că plănuiesc și o incursiune prin vecini. 



26 octombrie 2024

Tablou cu cerb

 Tema aleasa de Rux pentru aceasta saptamana a provocarilor verzi este superba, cerbul, numit la noi "regele padurii", fiind un personaj incarcat cu foarte mult simbolism. Din pacate momentan imi lipseste timpul pentru un articol mai amplu, asa cum ar merita cerbul. Poate cu alta ocazie. 

Acum doar va arat intalnirea dintre Ilincuta, Ocean si profesorul cerb. Tabloul a fost realizat prin pictare cu acrilic (poate mai corect ar fi sa zic vopsire) folosind un sablon. As vrea eu sa am asa talent la desen, adica sa reusesc linii ferme, dar departe de mine. Suportul este un lemn vechi, taiat dintr-un gard (dupa ce a renuntat proprietarul la el, evident 🤣🤣🤣). 

Va las un link catre Colindul cerbului interpretat de MA RA MU. Mie imi plac foarte mult interpretarile lor, le simt apropiate de felul in care cantau oamenii cu mii de ani in urma. Fara artificiile moderne. Daca inchizi ochii te poti simti intr-o seara rece de iarna, langa foc, intr-un grup de oameni care spun povesti, canta, simt magia curgand in jurul lor, se simt una cu pamantul si formele de viata care ii inconjoara. 



21 octombrie 2024

Găletușa de Halloween

 Cele două păpuși se pregătesc de Halloween: dintr-un tub de hârtie igienică (unul singur, așa cum ne-a cerut Mihaela) și-au confecționat o găletușă pentru Halloween. Una mare, in care să le încapă cat mai multe dulciuri. Deocamdată vă prezintă doar creația lor, o să apară și ele în poză în curând. 


Aaaaa.... am zis că nu mai am vopsea portocalie? Mea culpa, am găsit un rest mic de tub portocaliu închis pe care l-am amestecat cu galben. 

19 octombrie 2024

Cățelușul adoptat - Dovlecel

 Poate nu este cel mai potrivit nume pentru un cățeluș, dar se cerea singur, cățelușul având hăinuțe portocalii. Știu că nu am lucrat prea mult la această temă a provocărilor verzi, dar poate mă iertați dacă vă arăt un cățeluș drăgălaș. Cățelușul este adoptat la propriu, a fost găsit orfan pe stradă. A fost adoptat rapid de Ocean și Ilincuta, toate fetițele se bucură când primesc un partener de joacă. Eu i-am lucrat doar o pernuță roz-portocaliu, de culoarea dovlecilor roz, pe care să se odihnească după reprizele de joacă. 


Serile de octombrie încep devreme, așa că după o repriză bună de alergat s-au așezat toți trei să se odihnească, fetele, cam ciufulite, direct pe jos, ar Dovlecel pe pernuța lui, la lumina unei lumânări (mă tem că nu este curent electric in pădure). 

15 octombrie 2024

Casper, fantoma prietenoasa

 Tema "doar dintr-un tub" a transformărilor creative ne aduce o întâlnire cu un personaj de demult: Casper, fantoma prietenoasa. Vă mai amintiți de el? A fost simplu, am decupat conturul și gura și am desenat ochii cu marker negru. Evident, după ce am vopsit cu alb ambele fețe. 

Ar merge bine și cu o lumânare in spate, dar este nevoie de una mai înaltă, așa că sursa de lumina rămâne lângă el, pentru a fi vizibilă.



13 octombrie 2024

Lumânare din tub de hârtie

 Saptamana aceasta la transformarile creative cerinta a fost copierea unei lumanari. Am folosit o parte dintr-un tub de la staniol, cu capetele acoperite cu cate un cerc din carton Am lipit cercurile in interiorul tubului, sa nu fie vizibile. Am format "turturii" de ceara, un pic cam multi, cu pistolul cu silicon, si am vopsit totul cu acrilic alb. Dupa uscare am continuat cu un strat de acrilic roz, deschis la culoare si cu aspect cretat, peste care am decorat cu o spirala aproximativa trasata cu un marker argintiu. Peste aceasta vopsea markerul nu merge grozav, asa ca linia pare trasa cu creionul, cel putin in fotografie. Flacara este un manunchi de cabluri galbene si rosii, prinse intre ele cu sarma de cupru si fixate cu un strop de silicon. 



12 octombrie 2024

Profesorul Vulpe

 Aventura celor două păpuși în pădure continuă cu întâlnirea cu Profesorul Vulpe, cadru didactic al școlii din pădure. Ce predă Profesorul Vulpe? Hmmm, in tradiția populară vulpea este întruchiparea șireteniei. Este adesea denumită "vulpea cea șireată". Toți copiii știu că ursul nu are coadă pentru că l-a păcălit vulpea. Mă rog, cel puțin generația noastră, de cei de acum mă cam îndoiesc. Probabil va preda tehnici de supraviețuire...


Și-au făcut cu toții o fotografie de grup, pentru a participa la provocările verzi

Vulpea este confecționată dintr-un tub de la hârtia igienică, și s-ar înscrie și la transformările creative, dar nu știe unde s-ar putea încadra, poate la tema fi creativ, dacă este vulpița considerată compatibilă cu Halloween. Poate la culoare 😃? Apropo de culoare, am colorat cu o culoare portocalie dintr-un set primit de la Rux, acrilic portocaliu nu am. Și nici galben și roșu. Când am colorat capul vulpiței am udat creionul și culoarea este intensă și uniformă, dar la corp și coadă am colorat normal, fără să mai ud creionul, pentru că era foarte târziu și picam de somn. Diferența este mare și clar în favoarea capului, doar că este un procedeu migălos și pe suprafețe mari mai dificil de aplicat.

11 octombrie 2024

Reflexii în oglindă - aurora boreala?

 Am pus semnul întrebării pentru că nu cred că este cu adevărat aurora, și nici nu este un fenomen natural. Am văzut multe fotografii și filmări cu aurora boreala și toate arată foarte diferit, nu este statică și nici complet roșie. Abia în acest an am văzut imagini cu cerul roșu. 




Această stranie coloratură este de noaptea trecută, chiar la miezul nopții. Eu nu mai reușesc să stau până la acea oră decât în concedii, care sunt puține și rare, pentru că mă trezesc înainte de 6. Dar după ce anul acesta am tot văzut imagini cu fenomenul, l-am rugat pe soțul meu să mă trezească dacă vede din întâmplare ceva. Se vede destul de puțin pentru că stăm la etajul 1 și blocul din față ne blochează serios vederea. 

Aveam altceva pregătit pentru reflexiile în oglindă găzduite de Carmen, dar ieri nu am reușit să postez, așa că am schimbat. 

6 octombrie 2024

Felicitare - transformări creative

 Am reusit sa raspund provocarii Mihaelei de a realiza in cadrul transformarilor creative o felicitare folosind ca materie prima rola de la hartia igienica. Destul de dificil la prima vedere, ca nah, sunt la mare distanta aceste role de ideea de festiv 😄. Dar in cele din urma am reusit, din nou cu o felicitare cu tematica de iarna. asa s-au potrivit materialele. 

Am folosit o rola de mari dimensiuni, careia i-am scos partea interioara (daca va uitati cu atentie, rolele au doua straturi de carton). Dupa ce a ramas un singur strat a devenit destul de maleabila. Am aplatizat rola, am taiat pe lateral pe una din indoituri si am obtinut o felicitare care se deschide, aproape patrata. Cautand o hartie potrivita pentru decorare am gasit o punga pentru cadouri cu oameni de zapada, din care am taiat o bucata. Ca sa intre omul de zapada in intregime pe carton, am intors felicitarea astfel incat sa se deschida in sus, nu in lateral. Am "invechit" putin imaginea cu acrilic maro si bitum, dar foarte foarte putin, si am lipit un autocolant auriu. 



Interiorul este decorat cu acrilic alb si cu doua autocolante aurii. A ramas suficient spatiu liber incat sa se poata scrie o urare. Sincer, dupa ce am pus albul pe hartie mi se pare ca arata chiar foarte bine, pare un pergament vechi si doar liniile oblice ii tradeaza originea. 



5 octombrie 2024

Palcul de ciupercute magice

 In Padurea Verde, Ocean si Ilincuta, insotite de profesoara Bufnita au intalnit un palc de ciupercute. Frumoase si letale, dar capabile de magie. Convinse ca nici o intalnire nu este intamplatoare, cele trei s-au oprit la o discutie cu ciupercutele. Cand au auzit despre proiectul provocarilor verzi, ciupercutele le-au povestit celor trei despre originea lor, care este o transformare-reciclare. In viata anterioara au fost un cofrag pentru oua, si cum in casa in care s-au consumat ouale materialele care pot fi refolosite nu se arunca, au fost readuse la viata sub forma unor ciupercute. 


Ocean si Ilinca se plimba de la inceputul aventurii lor printr-o padure nesfarsita de un verde intens, si de fiecare data cand vorbesc despre padurea lor imi aminntesc de niste desene din copilarie, Povestiri din padurea verde. Daca bine retin erau facute in RDG, singura Germanie cu care era voie sa fim prieteni pe atunci. Nu mi le amintesc foarte bine, dar stiu ca mi-au placut foarte mult. 

4 octombrie 2024

Felicitare cu elemente din plastic

 Am ratat doua teme la transformarile creative, ambele din luna iunie, avand ca material plasticul. Sper sa o recuperez si pe a doua, acum in sfarsit am ajuns sa prezint felicitarea cu elemente din plastic. Culmea ca plasticul este decupat inca din iunie, dar nu am avut inspiratie, pana zilele trecute, cand toate s-au asezat singure. 


Cele doua bucati de la colturi si floarea folosita pe post de stea le-am decupat din tavita de plastic a unei cutii cu bomboane de ciocolata. Acum cateva zile mi-au cazut ochii pe resturile de carton ale altei cutii, cateva bucati puternic colorate pe care le-am decupat si le tineam pe birou. Brusc, fasiile inguste s-au aliniat sub forma de bradut si felicitarea a devenit clara in mintea mea. Am lipit toate elementele cu E6000, are un varf ingust si ieste cantitate mica, si nu cred ca plasticul ar sta pe hartie lipit cu altceva. Am mai adaugat cateva mici autocolante, urarea, cadoul de sub brad si clopoteii, si imi place ce a iesit! Poate va ganditi ca inca este departe Craciunul, dar nu este chiar asa. Mai sunt doua luni si jumatate, trec ca un nor. 


3 octombrie 2024

Reflexii în oglindă - acvariul grădinii botanice din Jibou

 Eu rămân în registrul amintirilor, grădina botanică din Jibou are și un acvariu interesant. Bineînțeles că soțul meu a făcut fotografiile, și a încercat să surprindă expresiile peștilor. 


















Jocul reflexii în oglindă este gazduit de Carmen. 

Fotografii din arhiva personală.