21 aprilie 2024

Cosulet din cofraj de oua

 Am raspuns si de aceasta data provocarii Mihaelei de a crea un cosulet pentru oua din cartonul - ambalaj de la oua. Am avut un cofraj mititel, doar de 4 oua, si abia dupa ce am rupt capacul am vazut ca partea de jos este de fapt rupta dintr-un carton mare, de 10 oua. Problema fiind deja rezolvata, l-am vopsit ca nu avea rost sa mai rup eu altul. 


Am ales vopsea mov, pentru ca am un tub de acrilic mov inchis care se pregateste sa dea ortul popii :)))) dar oricum imi place movul. Peste mov am dat cu sclipici auriu si marginile le-am conturat cu nuanta cuprului. Elementul din mijloc caruia i-am taiat varful mi-a dat ideea sa fixez acolo manerul cosuletului, maner pe care l-am improvizat din doua sarme plusate impletite, din cele ramase din iarna de la Mihaela. In partea de jos, care nu se vede, l-am trecut printr-un disc de carton gaurit si l-am fixat cu ajutorul lui. 



Pentru ca nu mai am la indemana nici un ou decorat, am pus in cosulet cateva oua de rata golite de continut care asteapta sa fie decorate (sa vedem daca si reusesc sa fac ceva in timpul scurt care a mai ramas). Florile sunt din gradina noastra si au un miros superb! Trandafirul a inflorit in solar (da, am si trandafiri in solar).



7 comentarii:

  1. Imi place ideea cu manerul prins central. Eu nu m-am hotarat, asa ca poate ma inspir si eu de la tine. Cu ce gauresti ouale? Nu am facut niciodata operatiunea, pentru a le decora ulterior. Si cum totusi le cureti dupa golire? Superb aranjamentul floral. Mi-e dor sa miros trandafiri!
    Felicitari si o saptamana faina!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ouale le intep la amandoua capetele cu un ac de cusut, cel mai mare, cu lovituri repetate. Nu apas pana se face o gaura ca asa crapa. Uneori le-am lovit repetat cu varful unui cutit ascutit. le amestec continutul cu o scobitoare, il suflu (cu tenacitate:))))) intr-un bol, si din oul respectiv fac papara. Tin coaja sub jetul de la robinet (subtire), cu gaura de jos acoperita, acopar si cealalta gaura cu degetul si scutur oul. Las apa sa curga si repet pana iese apa curata. Cu apa rece sa nu se coaguleze. Sper ca am explicat bine, daca nu, mai intreaba-ma.
      Vaza este langa mine pe birou, are un miros superb.

      Ștergere
    2. Trebuie sa incerc si eu. Desi am reusit performanta sa stric un ou scotandu-l din frigider! Nu stiu cum am apasat, ca dupa mine... nu am apasat...🙂
      Ai explicat perfect. Ideea ce ma tot oprise, era ca sunt totusi prea fragile. trebuie pastrate atent, eventual in cosulet.

      Ștergere
  2. Este superb cosuletul. Imi place mult cum arata cuprul acela suflat!! E fantastic de frumos. Si nuanta aleasa pentru cos arata foarte bine.
    Ce idee faina cu acel sistem de prindere pus in mijloc. Si ouale acelea arata numai bune de a fi incondeiate sau pictate .. decorate. Tin pumnii sa reusesti sa le vrajesti :D

    Foarte interesanta si operatiunea. Eu am cateva coji de oua sparte :)))). Dar poate voi incerca sa fac si eu ceva de gen cand mai prind cate un candidat.

    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți place Rux!
      Am decorat și coji spate, să văd dacă să găsesc fotografiile, nu cred că am scris despre asta.

      Ștergere
  3. Felicitări pentru coșuleț. După cum ai văzut deja, domnul random l-a ales căștigător în aprilie.
    Îmi place cum ai prins toarta central. Și sper să văd și cojile de ou decorate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Mihaela, am văzut și mă bucur! Am postat și cojile deja.

      Ștergere