31 august 2024

Zar din carton

 Pentru articolul de la provocările verzi am ales cu greu o carte de activități, nu mă puteam hotărî. In cele din urmă m-am decis la cartea Jocuri, jucării, de același N. Nobilescu. De data aceasta o carte fără text, una dintre preferatele mele in copilărie.

Cartea nu arată rău deloc, așa că nu avut ce să îi fac, dar m-am întors pentru scurt timp in copilărie și am confecționat (din nou) una dintre jucăriile propuse. Cândva le-am făcut pe toate,  dar cartea arată bine totuși pentru că fiind o carte de colorat nu a trecut prin mai multe mâini. Cărțile mele au fost citite de mulți copii, am împrumutat cu drag cărți pentru că am considerat că sunt făcute să fie citite, așa că au ajuns să arate destul de rău. Am renunțat să mai împrumut de o vreme, după ce unele nu le-am mai primit niciodată înapoi, altele după un an doi și multe insistente, iar câteva au fost distruse.

Daaaa sa trecem la lucruri mai vesele, Ocean a venit repede să ia în primire cubul construit după modelul din carte și s-a instalat cu el pe scaunul verde pliant. Am intrebat-o de ce nu stă pe scaunul făcut ieri din dopul de șampanie, și cică ar fi prea mic pentru ea 🤣🤣🤣. Lasă că este bun acesta, stă cu picioarele atârnând! 


 





Recunoașteți porumbelul? Se pare că de aici am luat modelul, dar nu îmi mai aminteam. 



M-am hotărât să fac zarul, așa că am copiat mai întâi imaginea pe o coală subțire, am decupat-o și am transferat-o pe un carton alb lucios, din cutia ultimului telefon cumpărat. Am colorat cu carioci și creioane colorate, apoi am lipit zarul, ocazie cu care am văzut că nu iese tocmai un cub. Dar l-am lăsat așa, pentru autenticitate 🤣🤣🤣





30 august 2024

Scaun din dop de sampanie

 Din sarma cu care a fost legat capacul unei sticle de sampanie si din capacul metalic de deasupra dopului am improvizat un scaunel. Putin cam stangaci pentru ca sarma a fost neasteptat de tare si casanta, dar de fapt nu ar trebui sa ma mir. 


Sigur mai am cateva pastrate, dar oare pe unde? 😁 Pana sa reusesc sa fac un set de scaune ma multumesc sa il inscriu pe acesta la transformarile creative, tema "fii creativ". 

29 august 2024

Reflexii în oglindă - torturi din capace de plastic

 Tortuletele acestea le am de mult în plan, adun capacele de ani de zile 🤣. Au fost migăloase, mi-a luat ceva timp să le fac, au fost mulți pași și multe materiale. Fiind plastic a trebuit să folosesc mai întâi o bază, apoi 2-3 straturi de vopsea, un strat de lac și decorurile, toate cu timpi de uscare. In total am lucrat patru zile. 

Au fost lucrate pentru transformările creative lansate de Mihaela, tema a patra, "fii creativ". Dar fiindcă le-am fotografiat pe înserat (deja vine vremea cu lumina slabă, că numai seara sunt acasă) și era un soare strălucitor in apus, s-au produs reflexii vrând nevrând, și se potrivesc zic eu și la reflexiile în oglindă găzduite de Carmen.






Provocarea a fost să găsesc suficiente piese mărunțele și frumos colorate ca să se potrivească cu torturile, pentru că oricât de bun ar fi tortul, decorul îl face mai apetisant. Cutiile cu maimuțe au fost serios răscolite 🙃

Ocean le inspectează și se gândește că are destule să deschidă o cofetărie 🤣

27 august 2024

Suport pentru pahar

 Inspirată de Suzana m-am hotărât și eu ce suport pentru pahare să fac. Aveam niște idei în minte dar nu mă mulțumea nici una, apoi am văzut suportul Suzanei, care o abordare nu tocmai clasică. Și m-am întrebat "eu de ce nu m-am gândit să întorc invers un capac?". Bine că s-a gândit ea, și eu m-am inspirat. 



Aveam păstrat un capac de la un pahar de muștar din plastic, am mers direct la el și am căutat materiale în care să îl îmbrac. Am hotărât că exteriorul va fi îmbrăcat într-un autocolant plasticos, numai bun in caz că intră în contact cu apa, dar interiorul? Parcă era prea plictisitor același autocolant. Din fericire s-a potrivit la fix staniolul de la o bomboană primită recent. Ca să stea fix l-am lipit, dar o să îi decupez și un plastic rotund și transparent, pare mai sigur așa. Marginea am finisat-o cu un șnuruleț subțire auriu și a fost gata pentru ședința foto. Nu de alta dar să se poată prezenta la transformările creative.


Se potrivesc mai multe pahare in el, dar la ședința foto a participat un pahar vechi de coniac cu niște vișinată (nu pot bea coniacul 🤣) care așteaptă zilele reci pentru a fi savurată.  Sper să vină și serile răcoroase, căldura mi-a ajuns până peste cap și detest transpirația, să pot folosi trioul din imagine. Vara este exclus, pentru că alcoolul... mă încălzește. 

25 august 2024

Tablou cu floarea soarelui

 Propunerea Mihaelei pentru tema "la indigo" a transformările creative ale lunii august a venit perfect pentru a putea realiza ceva ce era în stadiul de dorință de 4 ani (de atunci am o imagine salvată în telefon). Și anume un tablou cu floarea soarelui in care să folosim capace de sticle sau borcane. 


Eu am ales să folosesc capace de sticle atât pentru centrul florii cât și pentru petale. Mi-am rugat soțul să le îndoaie, eu nu am avut forța necesară, apoi le-am vopsit. Mai complicat, dar nu am vrut să crape vopseaua dacă le îndoiam după vopsire. Tot pe el l-am rugat să îmi taie o bucată dintr-o scândură veche, care a stat cam 30 de ani expusă la intemperii. Doar a taiat-o și a slefuit-o puțin, culoarea este opera vremii. Am lipit capacele, i-am pus florii o tulpină dintr-o crenguță și am conturat un borcan din ață de cusut bej, întinsă peste conturul bătut în cuie. Ața abia se vedea, așa că am trecut peste ea cu o pensulă cu vopsea albă. Ceva parcă i lipsea tabloului, dar căutând alte mărunțișuri am găsit și cele două bucăți de piele vopsite verde care au rămas de la o pereche de cercei mai demult, nu s-au vopsit bine și am renunțat să le folosesc. Acum au fost numai bune de frunze.


17 august 2024

Felicitare cu dop de plută

 Mai târziu decât aș fi vrut, reușesc să vin și eu cu felicitarea pentru transformările creative ale lunii august. 

Am feliat un dop de plută cât am putut de subțire, am lipit feliuțele sub forma unei flori naive, cum desenam in copilărie și am completat cu tulpina și frunze. Pentru că avea un aspect prea simplu chiar și pentru mine 🤣 am răscolit prin toate cutiuțele până am găsit niște capacele pentru mărgele, cred că ultimele, ceea ce este un lucru bun de fapt, le-am aplatizat și le-am lipit peste feliile de dopuri. Am găsit și o punguliță cu păsări decupate din fetru, care numai bine s-au potrivit in peisaj.