10 mai 2023

Miercurea fără cuvinte - au înflorit castanii

 







Fotografii din arhiva personală.
Miercurea fara cuvinte este gazduita de Suzana


12 comentarii:

  1. Iubesc castanii... Sunt maiestuosi 🥰 sunt mirifici cand sunt impodobiti de flori, sunt magici cand sunt incarcati cu "arici verzi" 😍 Deasemenea imi plac castanii si atunci cand incep sa se deschida bobocii frunzelor.
    Excelenta alegere pentru azi! Happy WW 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte frumoși, din păcate acești castani din Parcul Central nu și-au revenit încă în întregime după niște toaletări sălbatice cu drujba făcute la ordinul fostului primar.

      Ștergere
  2. Daaa! Avem si noi prin apropiere. Imi plac la nebunie florile lor!
    Minunate fotografiile! Multumesc! Plimbari cat mai placute!
    Happy WW! Pupici! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Suzana, sunt mici raiduri dimineața când aștept tramvaiul!

      Ștergere
  3. Deja? Uneori mi se pare asa devreme să vad anumite flori și apoi mă lovește realiatea că de fapt sunt chiar în intarziere unele. Nu e de mirare la vremea asta rece de mai (încă pornește centrala noaptea)
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact așa simt și eu, dacă nu aș vedea florile și frunzele nici nu as simți trecerea anotimpurilor, mai ales așa amestecate cum sunt acum. Și ieri și azi dimineață au fost 4 grade

      Ștergere
  4. Sunt invidios pe tine. La noi în oraș doar câțiva au mai scăpat. Bine că au plantat platani..jalnic. O zi bună îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, îmi pare rău, dau așa un aer romantic orașului! Și aceștia au fost transformați în cioturi de un primar execrabil, nici nu vreau sa ii dau numele, in 2012, a scăpat neatins doar un colțișor in partea opusă a parcului. Dacă nu ajungea individul la închisoare nu mai scăpa nimic. Abia de 2-3 ani au reînceput să înflorească.
      Altfel, pe marginea străzilor și aici s-au pus platani, cum vine vara ne umplem de ploșnițe puturoase.

      Ștergere
  5. Același lucru au făcut și la noi: am avut parcuri umbroase și verzi, dar i-au înlocuit cu o mare de betoane și dale...da, și mulți platani care atrag insecte care ne fac rău.
    Numai bine îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si la noi au aparut platanii - inainte se faceau niste scoli de catre cei care se ocupau de amenajarea spatiilor verzi.. cum se fac achizitii :)))

    La noi sunt foarte multi tei. Si daca e cald... se face ciorba... e ceva total neplacut. Dar avem si cativa castani (mai multi inspre Padurea Trivale - unde parca am vazut nu doar cu flori albe, ci si alte variante).
    In spate la noi avem sigur unul inalt pe care il ador. imi placea mult sa ies cu Dodo si apoi cu Kouki sa il admiram. Si mai ales toamna... la cules :))). Dar l-am descoperit tarzior :O.

    Braduti de primavara :))) Castanii. Asa arata floricelele.
    Pupici. Happy azi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu de ce mai ai așteptări, școala nu mai interesează aproape pe nimeni, din păcate.
      Mă gândesc că ciorba de tei e foarte neplăcută in combinație cu poluarea și probabil căldura excesiva, altfel mie îmi plac mult teii. Am avut tei in gradina părinților dar au îmbătrânit și făceau foarte multă mizerie și i-au tăiat.
      Daaa și eu culeg toamna castane. Se uită lumea la mine dar nah, mai aud explicații șoptite "poate pentru copii la școală"

      Ștergere
    2. Te gandesti bine 😅.. nu doresc nimanui experienta (in unii ani efectiv nu puteam iesi din casa si se plangeau si oameni care nu aveau probleme cu mirosurile, de stari de rau/ dureri de cap / ameteala etc...). Poluarea este... ceva, nu? 😅 Si dupa ce ca miros rau, unii clar sufera pentru ca lasa o mazga lipicioara neagra sub ei... sau au frunzele cumva arse. In fine.

      Si eu am avut parc de tei la Buni in spatele blocului - inca mai este. In unele zone din oras e cat de cat ok (depinde mult de temperaturi si poluare)... dar in centru.... :))) Nu m-ar deranja o toaletare, sincer :)). am tot bulevardul in fata plin, in spate altii.. infloresc de la jumatatea lui mai pana spre jumatatea lui iulie, in reprize... :))))

      Si eu imi umpleam buzunarele cu castane. Noroc ca e in spatele blocului - ca altfel.. nu ca mi-ar fi pasat, sincer. Bucuria e prea mare :)).
      Pup

      Ștergere