11 mai 2023

Reflexii în oglinda - Oradea la ceas de seară

 Oradea este un oraș pe care îl îndrăgim foarte tare, este relativ aproape, puțin mai cald decât la noi, are apă termală, are clădiri istorice frumos restaurate și prima pietonala din Transilvania, o noutate absolută pe atunci. Așa se face că în ultimii 20 de ani am ajuns acolo în fiecare an, mai puțin în 2020. 

Fotografiile de mai jos sunt de vara trecută, când am nimerit acolo cea mai caldă zi a anului, au fost 44 de grade. Un pic cam mult, a fost suportabil la piscină și în cameră cu aerul condiționat pornit, dar seara la 8 când am ieșit din hotel nu se răcorise deloc și nu era nici o adiere de vânt. Pe malul Crisului repede este un fel de parc, o zonă mai joasă față de nivelul străzii cu mulți copaci și amenajată cu bănci, unde se simt câteva grade mai puțin. Aici am surprins niște reflexii foarte frumoase in oglinda destul de liniștită a râului. 



Mai jos este o imagine surprinsă din stradă în curtea interioară a casei Darvas la Roche. Aici este deschis un muzeu, dar nu se poate vizita toată casa, și nici curtea.




Postarea participă la jocul Reflexii în oglinda găzduit de Carmen.

12 comentarii:

  1. Chiar azi am povestit cu o prietena despre Oradea si Timisoara.
    In anul 2000, am petrecut un concediu la Felix, in cel mai frumos hotel pe atunci. Cum nu fusesem in occodent, mi s a parut atunci Felixul un paradis.
    In 2010 am facut un concediu in Apuseni si am fost o zi prin Oradea, care mi s a parut tare decazuta si am fost si o dupaamiaza la Felix si... Am fost total dejamagita, ca decazuse totul, nici macar nivelul din 2000 nu il mai avea.
    Prietena mi a spus ca din 2020 s a renovat mult si ca Oradea + Felix arata foarte bine. Sper 💕
    Oricum, fotografiile tale sunt SUPERBE 😍 iar muzeul acela, pare o mica bijuterie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că așa mi s-a părut și mie, au avut o decădere serioasă. Felix nu știu cum este dar în Oradea s-a investit mult în ultimul timp. Muzeul este exact o mică bijuterie, și spre fericirea mea când am fost acolo acum doi ani era deschisă o expoziție de parfumuri vechi, erau tot felul de sticluțe fascinante, alte recipiente de cosmetice de secol XIX - prima jumătate a secolului XX, mănuși, umbreluțe, rochii de dantela.

      Ștergere
  2. Ce panoramice frumoase! Si imaginea din curtea interioara este foarte draguta. Eu tot visez la casute in ultima vreme :)))).
    Nu am vizitat (fizic) Oradea, dar ma bucur mult ori de cate ori pot calatori prin intermediul pozelor :D
    Pupici cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicăieri nu am fost atât de mult ca la Oradea! Mă bucur să te pot duce și pe tine puțin acolo!

      Ștergere
  3. Cred că tu mergi in ooradea cum mergem noi anual în Brașov să vedem pomul de Crăciun SUperbe imaginile alese pentru rubrica de azi. Prima îmi lasă impresia unei cetăți medievale înconjurată de ape cum e cetatea Făgărașului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase imaginile. Nu am ajuns niciodata pe acolo. Ai ales niste locatii
    minunate si inspiratoare pentru calatorii. Multumesc mult!
    O seara minunata si un weekend placut!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un oraș frumos, foarte aproape de două stațiuni cu ape termale, dar și orașul are ștrand public cu apă termală, iar unele hoteluri au piscine tot cu apă termală. Mi se pare un plus, faci și baie nu doar vizitezi un oraș. Bine, eu sunt cu apa, orice concediu e mai frumos dacă este apă.

      Ștergere
  5. Superbe imaginile! Foarte reusite fotografiile! <3 Si-mi plac reflexiile. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am scris mai sus... Probleme tehnice; si am uitat sa ma conectez cu "Nume/Adresa URL". :-)

      Ștergere
    2. Mulțumesc Diana! Am văzut că ai avut probleme în ultimă vreme, sper că s-au rezolvat.

      Ștergere
  6. Foarte reușite și foarte frumoase fotografiile! Îmi plac foarte mult prima și ultima poza!

    RăspundețiȘtergere